Polityka prywatności


Szanowni Państwo,

Dnia 25 maja 2018 roku weszła w życie nowe Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych (RODO), które ma na celu lepszą ochronę Państwa danych. Popieramy wszystkie działania, które mają na celu zapewnienie bezpieczeństwa danych, transparentności w procesach przetwarzania danych, a także podnoszenie świadomości w tym zakresie. W związku z powyższym przedstawiamy Państwu informację o przetwarzanych przez nas danych osobowych, a także przysługujących Państwu w związku z tym prawach.Informacje o przetwarzanych danych osobowych w firmie Gadzety.pl Szymon Więckowski Spółka Komandytowa

marka GADZETY.PL



POLITYKA PRYWATNOŚCI 


§ 1. [Postanowienia ogólne] 


1. Niniejszy dokument określa Politykę Prywatności Gadzety.pl, która w szczególności obejmuje regulacje dotyczące ochrony danych osobowych oraz bezpieczeństwa innych danych wprowadzonych do Sklepu przez Użytkownika. 


2. Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu. 


§ 2. [Definicje] 


Terminy użyte w niniejszym dokumencie oznaczają:

 

1. Administrator – Gadzety.pl Szymon Więckowski Spółka Komandytowa

ul. Postępu 11A, 02-676  Warszawa

NIP 5213906299

KRS 0000858604

REGON 386967533


2. Serwis – sklep internetowy gadzety.pl dostępny poprzez sieć internet pod adresem 

www.gadzety.pl


3. Strona internetowa – strona internetowa pod adresem www.gadzety.pl oraz wszelkie jej podstrony. 


4. Strony – Administrator i Użytkownik. 


5. Użytkownik – osoba fizyczna, która poprzez zarejestrowanie w Serwisie w sposób wskazany w Regulaminie, posiada aktywne konto Użytkownika. 


§ 3. [Ochrona danych osobowych] 


1. Administrator jest Administratorem danych osobowych w rozumieniu rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO). 


2. Korzystanie z Serwisu wiąże się z koniecznością podania przez Użytkownika swoich własnych danych osobowych. 


3. Administrator pozyskuje i przetwarza następujące dane osobowe:

  1. imię i nazwisko

  2. adres korespondencyjny 

  3. numer telefonu 

  4. adres poczty elektronicznej 

  5. nazwa firmy 

  6. numer NIP 

  7. adres prowadzenia działalności gospodarczej 

  8. adres strony www

  9. numer IP 

4. Dane osobowe będą przetwarzane w celu założenia i utrzymywania konta Użytkownika oraz w związku z realizacją umowy sprzedaży poprzez sklep internetowy. Dane osobowe będą przechowywane do 2 lat od dnia usunięcia konta Użytkownika lub do dnia wygaśnięcia wszelkich roszczeń pomiędzy Administratorem  a  Użytkownikiem,  w  zależności  od  tego,  które  z  terminów  nastąpi  później.  Podstawą  przetwarzania  danych  osobowych jest wykonywanie umowy na rzecz Użytkownika. 


5. Administrator  przetwarza  dane  osobowe  Użytkowników  w  celu  świadczenia  usługi  poprzez  Serwis oraz umożliwienia Użytkownikom zakupu i realizacji usług poprzez Serwisy,  


6. Jeżeli Użytkownik  zapisze  się do newslettera, dane  osobowe będą przetwarzane  również w  celach marketingowych, na podstawie art.  6 ust.  1 lit.  f)  rozporządzenia o ochronie danych  osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.  (RODO). Podanie danych osobowych w  tym celu jest  dobrowolne, jednakże brak brak ich podania uniemożliwia otrzymywanie wiadomości od nas.  Dane  osobowe  będą  przechowywane  przez  okres  do  dnia  wypisania  się  Użytkownika  z  newslettera.  


7. Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie zaufanym podwykonawcom Administratora, tj.  dostawcom usług informatycznych, firmom doręczającym przesyłki, firmie rachunkowej, firmie  obsługującej newslettery.  


8. Dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, także w formie profilowania.  Profilowanie będzie miało na celu umożliwienie przygotowania najlepszej, spersonalizowanej  oferty i dedykowanych reklam.  


§4. [Uprawnienia Użytkownika] 


1. W przypadku zmiany danych osobowych, Użytkownik powinien uaktualnić je na Profilu użytkownika. 


2. Użytkownikowi przysługuje prawo żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. 


3. Użytkownikowi przysługuje prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 


4. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak wyrażenia zgody na przetwarzanie danych uniemożliwia korzystanie z Serwisu. 


5. Administrator może odmówić usunięcia danych osobowych Użytkownika, jeżeli zachowanie danych osobowych jest konieczne ze względu na obowiązek nałożony na Administratora przez przepisy prawa.


 §5. [Szyfrowanie danych] 


1. Administrator zobowiązuje się do szyfrowania transmisji danych w celu zabezpieczenia danych Użytkownika przechowywanych w systemie. 


2. Każde połączenie Użytkownika z Serwisem jest szyfrowane i poufne. 


§6. [Techniczna ochrona danych] 


1. Administrator zobowiązuje się do przechowywania kopii bezpieczeństwa zawierających dane osobowe Użytkownika. 


2. Powierzone dane są składowane na najwyższej klasy sprzęcie i serwerach w odpowiednio zabezpieczonych centrach przechowywania informacji, do których dostęp mają tylko upoważnione osoby. 


3. Administrator przeprowadza czynności związane z przetwarzaniem danych osobowych z poszanowaniem wszystkich wymogów prawnych i technicznych nałożonych na niego przez przepisy dotyczące ochrony danych osobowych. 


§7. [Polityka cookies] 


1. Dla wygody Użytkowników Serwis używa plików cookies m.in. w celu dostosowania serwisu do potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych. Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia internauty. 


2. W ramach Serwisu stosowane są dwa typy plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. 


3. W Serwisie wykorzystujemy następujące rodzaje plików Cookies: 

  1. „niezbędne” - umożliwiają korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. wykorzystywane przy obsłudze autoryzacji użytkowników; 

  2. "zabezpieczające" - służą do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie korzystania z usług Serwisu; 

  3. „wydajnościowe” - umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania z Serwisu; 

  4. „funkcjonalne” - umożliwiają zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu Serwisu itp.; 

  5. „reklamowe” - umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań. 

  6. “integracyjne” - związane są z wykorzystywanymi w Serwisie usługami firm trzecich, np. Google Analytics, tawk.to. 4. 


4. Serwisy obce, których materiały przedstawiamy, mogą także używać cookies, które umożliwiają logowanie się, oraz służą dostarczaniu reklam odpowiadających upodobaniom i zachowaniom użytkownika. 


5. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu cookies. 


§8. [Logi] 


1. Zgodnie z praktyką większości serwisów www przechowujemy zapytania HTTP kierowane do naszego serwera (logi serwera). W związku z powyższym przechowujemy: 

  1. adresy IP, z których użytkownicy przeglądają treści informacyjne naszego serwisu; 

  2. czas nadejścia zapytania, 

  3. czas wysłania odpowiedzi, 

  4. nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP, 

  5. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP, 

  6. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link); 

  7. informacje o przeglądarce użytkownika. 


2. Dane gromadzone w dziennikach logów, dane są wykorzystywane tylko i wyłącznie do celów administrowania Serwisem. 


3. Zebrane logi przechowywane są przez czas nieokreślony jako materiał pomocniczy służący do administrowania Serwisem. Informacje w nich zawarte nie są ujawniane nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania Serwisem. Na podstawie plików logów mogą być generowane statystyki stanowiące pomoc w administrowaniu. Zbiorcze podsumowania w postaci takich statystyk nie zawierają żadnych cech identyfikujących osoby odwiedzające serwis. 


§9. [Kontakt] 


1. Użytkownik może w dowolnym czasie skontaktować się z Administratorem w celu uzyskania informacji o tym, czy i w jaki sposób Administrator wykorzystuje jego dane osobowe. 


2. Użytkownik może również zwrócić się do Administratora z prośbą o usunięcie jego danych osobowych w całości lub w określonej części. 


3. Z Administratorem można skontaktować się wysyłając wiadomość na adres e-mail: INFO@gadzety.pl 


INFOLINIA
+48 7 333 888 44
+48 7 333 888 55
Infolinia

Nasza infolinia dostępna od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00-18:00

Czat

Wejdź na czat i zostaw nam wiadomość, odpowiemy na nią możliwie najszybciej.

Email

Wyślij nam wiadomość
info@gadzety.pl

Biuro

Gadzety.pl
ul. Postępu 11A, 02-676 Warszawa